Varmeprisen vil falde ca. 1.700 kr. inkl. moms i forhold til 2019 pris.

20. december 2019

Der er besparelser på vej for varmeforbrugerne i Brædstrup Fjernvarme. Sidste år måtte varmeselskabets cirka 1450 husstande i Brædstrup ellers til lommerne, da varmeprisen blev sat 4500 kroner op for 2019, som følge af at statens grundbeløb til landets fjernvarmeselskaber forsvandt.

Selvom det definitivt er slut med at modtage et grundbeløb fra staten, er det alligevel lykkedes Brædstrup Fjernvarme at sætte prisen ned næste år, og det skyldes ikke mindst billigere brændsel.

- Det har været et godt år forstået på den måde, at gassen har været billigere, end vi havde budgetteret. Samtidig har elprisen været høj, så vi er kommet ud med et overskud, som vi nu kan betale tilbage til forbrugerne i form af lavere priser, siger Jørgen Korshøj, formand for Brædstrup Fjernvarme.

Energibetalingen for 2020 falder således fra 375 kr. pr. megawatt til 300 kr. pr. megawatt. Det betyder, at prisen for at varme et gennemsnitshus på 130 kvm et helt år falder fra cirka 12.900 kroner i år til 11.200 kroner i 2020.

Håber på stabil varmepris

For at holde varmeprisen nede har Brædstrup Fjernvarme besluttet at investere i en 5,5 megawatt varmepumpe til 33 mio. kroner. Den nye varmepumpe vil være klar til drift omkring oktober næste år, men om det betyder endnu billigere varme i fremtiden, tør formanden for Brædstrup Fjernvarme ikke love på forhånd.

- Det er vanskeligt at sige, om varmeprisen vil falde yderligere, for vi er en branche, hvor vi er afhængige af udefrakommende forhold, som vi ikke selv er herre over. Vi håber, vi kan sænke prisen yderligere, men der er mange faktorer, som spiller ind. I bestyrelsen har vi fået udarbejdet et 10 års-budget, og her ser det ud til, at vi har mulighed for at fastholde varmeprisen i de næste 10 år. Det vil være en fordel for forbrugerne, hvis varmeprisen kan holdes stabil, så den ikke farer op og ned hele tiden, siger Jørgen Korshøj.

Bestyrelsesformanden mener, at Brædstrup Fjernvarme godt kan være tilfreds med en varmepris på 300 kr. pr. megawatt.

- Brædstrup Fjernvarme vil stadig ligge blandt landets billigste fjernvarmeselskaber, så det kan vi godt være stolte af, siger Jørgen Korshøj.