Varmeprisen 2021

22. december 2020

Varmeprisen 2021

En stor investering i en luft til vand-varmepumpe er årsagen til, at Brædstrup Fjernvarme fra næste år kan sænke forbrugernes energibetaling med 25 procent.

I dette efterår begyndte Brædstrup Fjernvarme at tage varmeværkets nye luft til vand-varmepumpe i brug, og allerede fra næste år kan værkets forbrugere lune sig ved en billigere varmeregning.

Varmepumpen virker ved, at den tager varmen ud af luften, som den bruger til at varme fjernvarmevand op, inden det sendes ud til forbrugerne.

Den store 5,5 megawatt varmepumpe kostede i alt 33,8 mio. kr., og allerede fra næste år er varmepumpen årsag til, at forbrugernes energibetaling falder fra 300 til 225 kr. pr. megawatt-time.

Prisfaldet betyder, at varmeregningen for et gennemsnits enfamilieshus på 130 kvm med et årligt forbrug på 18,1 megawatt-time beløber sig til 9515 kr. inklusive moms i 2021 mod 11.213 kr. i 2020.

Varmepumpen vil nedbringe brugen af naturgas på værket med cirka 80 procent, og dermed vil Brædstrup Fjernvarme reducere udledning af CO2 med 5000 ton om året, hvilket svarer til cirka en procent af kommunens samlede C02-udledning.

Vi vil gerne så tæt på 100 procent grøn energi som muligt, men vi kaster os kun ud i nye investeringer, hvis vi ved, at det er en forsvarlig investering, og at det kommer varmeforbrugerne til gode.
Med den nye varmepumpe vil værket fremover producere næsten 85 procent grøn energi, da værket også benytter andre grønne brændsler som solceller, elkedel og et borehulslager, hvor værket opbevarer overskydende solenergi. Den store produktion af grøn energi er noget, som den lokale varmeformand glæder sig over.
- Vi er rigtig stolte af vores grønne profil. Næsten 85 procent grøn energi er rigtig meget, og vi har næsten helt elimineret brugen af gas i værket. Så vi opfylder allerede nu regeringens målsætning om 70 procent inden 2030.